Eengezinswoningen Nijkerk

Opdrachtgever: Cheops OG BV
Lokatie: Van Rensselaerstraat 44, Nijkerk
Omvang: 6 woningen / 740 m2
Status: Voorlopig Ontwerp
Jaar: 2014

Dit ontwerp is gemaakt voor zes nieuwe eengezinswoningen aan de Van Rensselaerstraat in Nijkerk. De lokatie maakt deel uit van een driehoekig gebied met een telefooncentrale, groenstrook en trapveldje. De omliggende bebouwing is gevarieerd; vrijstaande woningen aan de oostzijde, jaren ’50 geschakelde woningen aan de noordzijde en een wijk van semi vrijstaande woningen uit de jaren ’70.

De telefooncentrale is in de toekomst overbodig en zal gesloopt worden. Dat maakt een herverkaveling mogelijk, met aan de noordzijde een rechthoekige speelplaats en aan de zuidzijde woningebouw.

Het ontwerp gaat uit van een optimale inpassing op het driehoekige kavel. Richting de punt van het kavel worden de woningen minder diep en breder. Er zijn drie woningtypes: diepe drive-in woningen, doorzonwoningen in het midden en extra brede woningen aan de punt van het kavel. De kapvorm is aflopend richting de tuin voor een optimale bezonning. Door de vorm van het bouwvolume af te stemmen op het kavel ontstaat een gevarieerd beeld dat zowel past bij de geschakelde als vrijstaande woningen in de omgeving.