Nieuwbouw Clubhuis Scouting Heidepark

Opdrachtgever: Stichting Heidepark
Ontwerp: Han Harleman
Lokatie: Weg over Anna’s Hoeve, Hilversum
Omvang: 210 m2
Status: Opgeleverd
Jaar: 2014-2016

Scoutinggroep Heidepark (opgericht in mei 1932) is een van de oudste scoutinggroepen in Hilversum. Tot voor kort hadden de scouts een clubhuis aan de Anton Philipsweg, maar door de komst van de nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve moesten de scouts op zoek naar een andere lokatie.

In overleg met de gemeente is er vlakbij de oude lokatie een nieuwe plek gevonden in een bosrijke omgeving. Het ontwerp voor een nieuw clubhuis is samen met de scouts en voor een uitdagend bouwbudget gemaakt. De basis is eenvoudig; een rechthoekige plattegrond met twee speellokalen aan de uiteinden en in het midden de hoofdentree met voorzieningen. Op de hoeken van het gebouw zijn de toegangen gemaakt van de lokalen, zodat deze een directe relatie hebben met de buitenwereld. De kapvorm is geknikt in twee richtingen. Zo ontstaat er bergruimte onder de kap en heeft het dak een optimale oriëntatie voor zonnepanelen.

Voor de nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve werd een groot aantal bomen gekapt. De gekapte bomen zijn uiteindelijk hergebruikt als gevelbekleding voor het nieuwe clubhuis. Zo dragen de scouts bij aan een duurzame ontwikkeling.

Wij zijn sponsor van dit duurzame project. Scoutinggroep Heidepark is voor de realisatie van het clubhuis afhankelijk van sponsorgelden en giften. Ga naar scoutingheidepark.nl voor meer informatie.