Transformatie Eurobioscoop Hilversum

Opdrachtgever: RSVC
Lokatie: Marktplein Langgewenst, Hilversum
Omvang: 650m2
Status: Schets Ontwerp
Jaar: 2016

Aan het Marktplein van Hilversum staat de voormalige Eurobioscoop. Aanvankelijk zou deze gesloopt worden, maar het pand is nog net gered van de sloophamer. Aanleiding is de plotselinge monumentale waarde van het gebouw. Achter de huidige gevel van het filmtheater schuilt nog de originele voorkant van een garage die in 1912 op de plek is gebouwd. Ook het unieke schaal-dak gemaakt van beton blijkt nog intact te zijn.

Dit ontwerp is gemaakt voor een herbestemming van de oude Eurobioscoop, met als doel om de bijzondere kwaliteiten van het gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe omgeving. Het gebouw krijgt in dit plan een nieuwe horeca-functie en historische elementen (zoals het dak en de oude voorgevel) worden weer zichtbaar. Daarnaast krijgt het gebouw ook een nieuwe eigentijdse gevel passend bij het opnieuw ingerichte marktplein, er komt een publiekstrekkende uitbreiding aan de zijgevel en het interieur wordt geheel vernieuwd.