Vrijstaande woning Blaricum

Opdrachtgever: Particulier
Lokatie: Blaricummermeent, Blaricum
Omvang: 1 woning / 180m2
Status: Schets Ontwerp
Jaar: 2015

In de nieuwe woonwijk van Blaricum, de Blaricummermeent, zijn kavels beschikbaar voor particulieren om hun eigen vrijstaande woning te realiseren. Dit ontwerp is gemaakt voor potentiele zelfbouwers die een moderne woning willen met ruimtelijkheid en een open-plan.

De begane grond heeft een leefruimte van aaneengeschakelde ruimten: zitgedeelte, keuken, eetkamer en afsluitbare logeerkamer. Het ontwerp kent geen gangen maar bestaat uit ruimten, soms met een specifieke functie maar ook multifunctionele of aanpasbare ruimten. Dit geeft de bewoners vrijheid in het gebruik. De entreehal dubbelhoog met op de verdieping een deel dat gebruikt kan worden als hobbykamer of als leeshoek. De overloop op de verdieping heeft ook een vide, zodat de verdieping in directe verbinding staat met de begane grond en aangrenzende tuin.

De raamverdeling van de gevels is ontstaan vanuit de indeling van de woning; een dubbele schuifpui bij de woonruimte (tuinzijde), grote ramen ter plaatse van de vides, een dubbelhoog raam ter plaatse van de trap (zijgevel) en ramen met te openen delen bij de slaapkamers.