Woning X, Eindhoven

Opdrachtgever: particulier
Lokatie: Strijp-R, Eindhoven
Omvang: 1 woning / 385m2
Status: In aanbouw
Jaar: 2017

Woning X staat aan de rand van de nieuwe woonwijk Strijp-R in Eindhoven, tegenover de bosrijke omgeving van het landgoed de Wielewaal. Het woonhuis is ontworpen voor een gezin met vier kinderen en heeft aan twee zijden vrij uitzicht richting het bos. De basis van het ontwerp is een kruisvormige plattegrond met vier tuinen in de hoeken. De vorm en de positionering op de kavel geven de woning een alzijdig karakter met groen rondom. In plaats van een traditionele voor- en achtertuin heeft deze woning vier tuinen elk met een eigen karakter en gebruik.

De verblijfsruimten van de woning zijn rondom de centrale trap gepositioneerd, de kruisvorm zorgt voor veel daglicht, bijzondere doorzichten en intieme ruimten. Deze zijn apart te gebruiken en staan tegelijkertijd met elkaar in verbinding. Aan de boszijde heeft de woning een dubbelhoge woonkamer, de woonkeuken heeft schuifpuien aan weerszijden zodat op zomerse dagen deze ruimte onderdeel wordt van de tuin. De slaapkamers bevinden zich op de verdieping en de woning heeft een dakterras met zowel privacy als uitzicht richting de stad.