Woongebouw Blaricum

Opdrachtgever: RSVC
Lokatie: Rode Beukplein, Blaricummermeent
Omvang: 10 woningen / 1023 m2
Status: Opgeleverd
Jaar: 2015

Dit ontwerp voor een woongebouw wordt gerealiseerd aan de rand van de nieuwe woonwijk van Blaricum, de Blaricummermeent. Het woongebouw heeft tien appartementen voor starters, één op de begane grond en drie per verdieping. Elke woning heeft twee slaapkamers, een buitenruimte (loggia, balkon of tuin), een aparte berging en eigen parkeerplaats.

De Blaricummermeent is een woonwijk met voornamelijk grondgebonden woningen. Verspreid in de wijk liggen een aantal pleinen met daaraan apartementengebouwen. Deze gebouwen fungeren als orientatiepunten in de wijk en zorgen voor variatie in het woningaanbod. Het woongebouw heeft een compact en alzijdig volume met een herkenbare vijfhoekige plattegrond. Deze vorm is ontstaan als reactie op de omgeving en zorgt voor optimaal gebruik van het kavel.

De gevelopeningen verspringen en het gebouw heeft meerdere inkepingen voor buitenruimten, parkeren en de hoofdentree. Het gebouw heeft een robuuste uitstraling met metselwerk in verschillende steenformaten, aluminium kozijnen in bijpassende kleur en glazen borstweringen ter plaatse van buitenruimten en te openen delen.