Kok Harleman is een bureau voor architectuur, in 2014 opgericht door Hugo Kok en Han Harleman. Wij werken aan uiteenlopende opdrachten: herbestemmingen van bestaande gebouwen, publieke gebouwen, woongebouwen en private woningen.

Door zorgvuldig te werk te gaan en oplossingsgerichte ideeën aan te dragen maken wij gebouwen en ruimtes die aansluiten bij de opgave en een eigen karakter hebben. Wij denken mee en stellen ons actief op in het gehele traject, van eerste idee tot oplevering.

Methode
Onze benadering van elke opdracht of opgave is gebaseerd op onderzoek en dialoog. Onderzoek naar de locatie, gebruikerswensen en verschillende mogelijkheden (ontwerp-opties). Dialoog met de opdrachtgever, gebruikers, adviseurs, specialisten uit ons ondersteunend netwerk en uitvoerende partijen.

Expertise op maat; voor onze projecten zoeken we telkens naar een passend ontwerp dat aansluit bij de gebruiker, het programma en de context. Wij besteden veel aandacht aan de concrete vertaling van het idee in een compleet ontwerp uitgewerkt met gevoel voor materiaalgebruik, detaillering en bouwtechniek.

Kennis & Ervaring
Kok Harleman is een allround ontwerpbureau met een brede vakkennis op het gebied van architectuur en bouwkunde. Wij hebben ervaring met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, BIM en bouwmethodes.

Met onze gezamenlijke werkervaring van meer dan 20 jaar hebben wij gewerkt aan haalbaarheidsstudies, stedenbouwkundige opgaven, hergebruik van bestaande gebouwen, woonhuizen, verbouwingen, woongebouwen, scholen en andere openbare gebouwen.
Bekijk CV’s >

Achtergrond
Wij hebben als architect en projectleider gewerkt bij onder anderen de Rijksgebouwendienst, MVSA, Kerste-Meijer Architecten, VMX-Architects en Personal Engineer. En waren in deze functies verantwoordelijk voor projecten zoals GA Terminal op Schiphol, S-House op IJburg en Ex-Casa400 studentenhotel & woningen in Amsterdam.
Bekijk Referentieprojecten >